Coneixes els beneficis de tenir una bona Comunicació en la teva empresa?

Habitualment quan pensem en comunicació corporativa el primer que ens ve al cap és aquella que les organitzacions fan de portes cap a fora, és a dir, la comunicació externa dirigida a clients.

Tot i això, abans de comunicar a l’exterior és molt important que tot l’equip i els col·laboradors estiguin al corrent de tots els moviments que fa l’empresa i d’això se n’encarrega la comunicació interna. Vols saber-ne més? Aconsilium t’ajuda!

La importància de la comunicació interna per aconseguir bons resultats»]La comunicació interna és un dels majors reptes al que s’enfronta una empresa. El seu principal objectiu és transmetre i distribuir la informació rellevant i estratègica en l’àmbit corporatiu

Malgrat que hi hagi moltes formes de fer arribar el missatge, el més important és que vagi en sintonia amb la missió i els propòsits que tingui l’organització. I quin és l’objectiu final d’aquesta comunicació interna? No és un altre que mantenir tot l’equip alineat, cohesionat i compromès amb el discurs i les aspiracions empresarials.

A més, està demostrat que aquelles persones que estan implicades i comparteixen la filosofia de l’empresa milloren la seva productivitat i, per tant, es veu reflectit en els resultats de la companyia.

Els efectes positius que la comunicació interna genera en l’ambient laboral

Saps que implantar una bona comunicació interna a l’empresa aporta molts beneficis a curt, mitjà i llarg termini? Aquí t’enumerem d’ells!

  • Millora el clima organitzacional. Els professionals de l’empresa desenvolupen relacions interpersonals i creix l’esperit col·laboratiu.
  • Augment de la productivitat. Si un treballador es sent identificat amb la filosofia de l’empresa, està més implicat amb ella, té més motivació per aconseguir els objectius marcats i rendeix més.
  • Disminueix la rotació. Una conseqüència de l’augment de la productivitat és que no hi ha tanta rotació de treballadors. Un empleat estimulat, reconegut i en bon ambient laboral és molt probable que no vulgui canviar de companyia. De retruc també facilita la integració i adaptació dels nous treballadors.
  • Minimitza els rumors. Una empresa que transmet tota la informació de forma clara, ràpida i veraç no deixa espai a rumors. Si els directius són honestos amb l’equip i donen informació directa i constant també generen seguretat en l’equip.
  • Redueix els efectes d’una crisi. Si els treballadors es senten valorats, en una situació de crisi remaran més fort per minimitzar els efectes d’una mala ratxa.